Xavi hivatalosan is távozik

2015. május 21. 14:24:04  nyomtatási kép
 Forrás: MTI

A 35 éves középpályás megerősítette, hogy kétéves szerződést kötött egykori válogatottbeli csapattársa, Raúl korábbi klubjával, a katari al-Szaddal, valamint az előzetes információkkal egybecsengően a dohai Aspire sportakadémia munkájában is részt vesz, illetve ő lesz a 2022-es katari világbajnokság egyik nagykövete.

"Játszani akartam még, képes vagyok a jó teljesítményre, még ha egy alacsonyabb színvonalú ligában is" - nyilatkozta a játékmester. Hozzátette, szeretne történelmet írni a katalán együttessel még a szezon végén. "Nem is kívánhattam volna jobb karriert" - jegyezte meg Xavi, aki tervei szerint egyszer majd vissza is tér szeretett klubjához.

A világ- és kétszeres Európa-bajnok Xavi háromszor nyerte meg a Bajnokok Ligáját a katalán együttessel, a spanyol bajnokságban pedig - az idei sikert is beleszámítva - nyolc alkalommal végzett az élen. Eddig 23 trófeát nyert az együttessel, s még kettő elhódítására van lehetősége a Barcelonával, amely május 30-án az Athletic Bilbaóval találkozik a Spanyol Kupa fináléjában, míg június 6-án a Juventus ellen lép pályára a BL-döntőben.

A középpályás 133 mérkőzésen szerepelt a spanyol válogatottban, és kereken 100 alkalommal hagyta el győztesen a gyepet, négy vb-n és három Eb-n vett részt.
HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-04-24 06:35:46' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'