A döntés már megszületett, annak nyilvánosságra hozatalával még vár a Herta

2015. június 16. 09:40:42  nyomtatási kép
 Forrás: BZ/telesport.hu

A BZ című berlini lap úgy tudja, hetek óta eldöntött, hogy a Hertha BSC magyar vezetőedzőjének a finnek elleni volt az utolsó meccse a nemzeti csapat kispadján, de a berliniek egyelőre nem akarják nyilvánosságra hozni.

Michael Preetz, a berliniek csapatmenedzsere az újságnak elmondta: gratulálnak Dárdainak a finnek elleni fontos három ponthoz, és most az a legfontosabb, hogy a magyar tréner nyugodtan elmehessen szabadságra. "Ezután fogunk vele és a magyar szövetséggel erről beszélni. Júliusban lesz végleges döntés."

A BZ - a Kickerhez hasonlóan - szintén úgy tudja, hogy a berlini klub és az MLSZ között létrejött megállapodás tartalmaz egy olyan záradékot, amely szerint ha Dárdaiból vezetőedző lesz Berlinben, akkor a Hertha bármikor felbonthatja a magyar szövetséggel kötött szerződést, így azonnali hatállyal megszüntetheti a kettős szerepvállalást. A megállapodás szerint a 39 éves szakember november 30-ig, az Európa-bajnoki selejtezősorozat végéig marad szövetségi kapitány, csakhogy februárban a Hertha az U15-ös csapatától a felnőtt együtteshez rendelte megbízott vezetőedzőként Dárdait, aki az élvonalban tartotta a berlini gárdát, majd május végén határozatlan időre szóló szerződést írt alá. A finnországi Eb-selejtezőt azért engedték még meg Dárdainak levezényelni, mert az a nyári szünetben volt, a szezon alatt viszont már nem járulnak hozzá a dupla megbízatáshoz.

A lap hozzáteszi, hogy a magyar szövetség is tud a Hertha döntéséről, ezért már régóta keresik Dárdai utódját, az egyik jelölt pedig az MLSZ jelenlegi sportigazgatója, az utánpótlás-válogatottakat irányító Bernd Storck.

Dárdai korábban a jövőjével kapcsolatos kérdésre azt felelte: "Aki ismer engem, az tudja, hogy amit elkezdek, azt szeretem befejezni." Sallói István, a magyar válogatott szakmai stábjának tagja az M1-en elárulta, a kapitány neki azt mondta: ha a magyar válogatott győz a finnek ellen, akkor marad.

A 61-szeres válogatott korábbi középpályás vezetésével a magyar válogatott tavaly októberben Bukarestben 1-1-es döntetlent játszott, majd három nappal később a Feröer-szigetek vendégeként 1-0-ra nyert, s ugyanilyen arányban győzte le hazai pályán november közepén a finneket. Márciusban a görögökkel 0-0-t játszott a csapat Budapesten, múlt szombaton pedig Helsinkiben 1-0-ra verte a finneket. A magyar együttes így 11 ponttal a pótselejtezőt érő harmadik helyen áll az Eb-selejtezők F csoportjában, vezetnek a románok (14 pont), mögöttük az észak-írek (13) a másodikak. A magyarok szeptember 4-én fogadják a román válogatottat, három nappal később pedig Belfastban játszanak az észak-írekkel.

HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-07-19 22:47:45' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'