Korábbi játékosa szerint Guardiola szívesen irányította volna a Selecaot

2015. július 08. 09:59:14  nyomtatási kép

Forrás: mti

A brazil labdarúgó-válogatottat akarta irányítani a tavalyi világbajnokságon a Bayern München katalán vezetőedzője - legalábbis Dani Alves, a Bajnokok Ligája-győztes FC Barcelona játékosa szerint.

A brazil jobbhátvéd az ESPN-nek adott interjújában beszélt erről, hozzátéve, a tavalyi vb-nek otthont adó dél-amerikai ország futballvezérei azért nem bízták meg Guardiolát, mert attól tartottak, hogy a helyi szurkolók nem fogadnának el egy külföldi szövetségi kapitányt a Selecao élén.

"Pep a világ legjobb edzője, forradalmasította a futballt és a Barcelonát is, amikor ott dolgozott" - mondta Alves. "Ha Brazíliában egy ilyen lehetőséget elszalasztottak, akkor egész egyszerűen nem figyeltek oda a válogatottra." A 32 éves jobbhátvéd nem nevezte meg, hogy ki volt az, aki nemet mondott Guardiolának, ugyanakkor kijelentette, a katalán szakember csak akkor vette volna fel a fizetését, ha eléri a válogatottal azt az eredményt, amelyet a brazil szurkolók vártak el a csapattól.

Tavaly július 8-án, azaz éppen egy éve a Luiz Felipe Scolari által irányított házigazda együttes megsemmisítő, 7-1-es vereséget szenvedett az elődöntőben a későbbi világbajnok németektől. Scolari helyét azóta Dunga vette át, akivel a most szombaton véget ért chilei Copa Americán a brazilok a negyeddöntőben alulmaradtak Paraguayjal szemben.

"Amióta csak ismerem, Pep azt tervezi, hogy valamikor irányítani fogja a brazil válogatottat" - mondta Alves, aki 2008 óta futballozik Barcelonában, ahol Guardiola 2008-tól 2012-ig vezetőedzőként dolgozott.
címkék:  Bulvár  Külföldi foci
HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-04-24 06:09:11' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'