Ez igen! Kassai hiba nélkül hozta le a Bl találkozót az Old Traffordon

2015. október 01. 13:17:05  nyomtatási kép
Angol és német oldalról is pozitív kritikákat kapott Kassai Viktor, a Manchester United-Wolfsburg BL-csoportmeccset követően. Louis van Gaal egyenesen odáig ment, hogy szerencsének nevezte azt, hogy a magyar volt a játékvezető, szerinte ugyanis nem mindig bíró fújta volna be az egyébként jogos 11-est az Old Traffordon. A németek is jónak találták Kassai teljesítményét, két szaklap is azt írta, hogy a bíró teljesen a kezében tartotta a gyeplőt, nem hagyta magát befolyásolni, segítője pedig a második hazai gólnál ítélt remekül.

A nemzetközi, így az angol lapok sem foglalkoznak túl sokat Kassai Viktor bíráskodásával, ami egy játékvezetőnél mindig a legpozitívabb kritika. Egyöntetűen jogosnak tartották az MU-nak megítélt büntetőt és a hat kiosztott sárga lapot is – talán egy kivételével, de erről később.

Daily Mail le is osztályozta a magyar ténykedését,6,5-össel jutalmazva Kassai szerdai produkcióját, aminél magasabb értékelést csak négy játékos (Mata, Schweinsteiger, Dante és Arnold) kapott az egész mezőnyben.

Ennél is fontosabb dicséretet kapott Louis van Gaaltól, a Manchester United menedzserétől az elsőszámú magyar bíró. A holland szakember jogos döntésnek tartotta a Caliguri kezezésénél megítélt büntetőt, de hozzátette, szerencséjük volt, hogy Kassai fújta a sípot az Old Traffordon.

Vannak olyan játékvezetők, akik egy ilyen szabálytalanságnál sem fújtak volna semmit. Úgyhogy szerencsénk volt, hogy ő volt a bíró – dicsére Kassait a tréner.

Nem csak angol, de német oldalon sem voltak visszás hangok Kassai manchesteri ténykedésével kapcsolatban. A Wolfsburg játékosai és edzője, Dieter Hecking sem említette a magyar bíró ítéleteit, maximum szerencsétlen esetként értékelték a 11-est megelőző szituációt.

"Tökéletesen kézben tartotta a találkozót, szinte mindig megfelelő időben húzta elő a sárga lapot. Caliguri kezezésénél és Schneiderlin, illetve Schweinsteiger Arnold elleni szabálytalanságánál is jó ítéletet hozott, talán Depay sárgája volt kicsit erős. Segítői sem nagyon tévedtek a leshelyzetek megítélésénél" – írja a goal.com német kiadása.

A szintén német wahretabelle.de szakírója, Johannes Gründel picit részletesebb elemzést is adott Kassai ténykedéséről, kiemelve, hogy megint 2-1-re kapott ki a Wolfsburg Manchesterben, akárcsak hat éve, amikor ugyancsak a magyar játékvezető volt a bíró az Old Traffordon.

"Kassai egy topbíró, de az asszisztensei nem mindig ütik meg a szintjét" – mutatott rá az elemző arra, hogy szerinte miért nem volt ott a magyar a 2014-es vb-n, ugyanakkor a manchesteri ténykedését illetően ő is pozitívan értékelt.

"Jogosan ítélte meg a 11-est, szándékos szabálytalanságról volt szó, nem természetesen módon állt Caliguri keze. Feltűnés nélkül tette a dolgát, a lapjai is "ültek". Segítője remekül vette észre, hogy Smalling nem volt lesen a második gólnál, pedig voltak zavaró mozgást végző játékosok középen. Kassai tökéletesen végezte a dolgát, kézben tartotta a meccset, nem hagyta magát befolyásolni a hangulat által sem. Jó teljesítményt nyújtott" – idézi a lap a szakírót.

A Bild egy érdekes jelenetet emelt még ki, angol és német vonatkozásban egyszerre: Bastian Schweinsteiger a földön térdelve, arcát a gyephez szegezve „könyörgött” Kassainak, hogy ne adjon neki sárgát, de a magyar játékvezető végül felmutatta az MU német világbajnokának a jogosan kiosztott kártyát.

Forrás: csakfoci.hu
címkék:  Bulvár  Bajnokok Ligája
HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-06-19 13:26:06' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'