Kapósak a Fradi játékosok!

2016. január 19. 10:59:54  nyomtatási kép
Thomas Doll szerint három olyan futballistája is van, akik az olasz elitligában is megállnák a helyüket, Nagy Ádámról pedig különösen jó véleménnyel van a német szakember, szerinte bárki veszi majd meg egyszer a fiatal válogatott középpályását, nagy üzletet köt vele. A legnagyobb olasz sportlapnak nyilatkozva a szakember elárulta, honnan indult és hová jutott az FTC, milyen focit akar játszatni a zöldekkel, és hogy miben hasonlít az a Guardiola-féle Bayern Münchenhez.

Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a La Gazzetta dello Sportnak adott interjút, amely kedden jelent meg az olasz lap internetes felületén.

Természetesen az FTC is téma volt az egykori Lazio-játékossal történt beszélgetés során, elsőként arról számolt be a szakember, hogyan térhet vissza az NB I élére a Fradi 12 év "böjtöt" követően.

A klub pár éve súlyos válságon ment keresztül. 2006-ban kizárták az első osztályból és 2009-ig nem is tudott visszakerülni az élvonalba. Óriási volt a káosz sokáig. Ezen tudtunk fordítani az utóbbi időben, például a fiatal játékosokba vetett bizalmunkkal, és ennek szinte azonnal eredménye is lett. Tavaly megnyertük a kupát, 11 év után először, most pedig uraljuk a bajnokságot. Ez mind a tervünk része volt– nyilatkozta Doll.

Az egykori Serie A-játékost arról is megkérdezték, szerinte melyik mostani játékosa állná meg a helyét az olasz élvonalban?

A balhátvédünk, Cristian Ramírez. Még csak 21 éves, de akár mindkét szélen is bevethető. Ott van a kapusunk, Dibusz Dénes is, de elsősorban a legnagyobb ígéret, Nagy Ádám. 20 évesen már van 5 válogatott meccse is, bárki is igazolja majd le, hatalmas üzletet köt vele – tette hozzá, a lap pedig kiemelte, hogy ezt a véleményt érdemes komolyan venni attól az edzőtől, aki anno kiszúrta és Dortmundba vitte Mats Hummelst is.

Doll arról is szót ejtett, milyen futballt próbál meghonosítani a Ferencvárosnál is.

Úgy gondolom, hogy minden meccset meg lehet nyerni, úgyhogy addig nem is vagyok elégedett, ameddig a játékosokon nem látom, hogy ezt meg is próbálják. Mindig próbálunk dominálni a pályán, általában 70 százalék körül van a labdabirtoklásunk, és sok helyzetet dolgozunk ki.

A lap itt rámutatott, hogy ez pont olyan, mintha a Guardiola-féle Bayernről beszélne.

Ők ezt a legmagasabb szinten csinálják, úgyhogy nincs értelme az összehasonlításnak. Ugyanakkor az tény, hogy én is szeretem állandóan a maximumot kérni a játékosaimtól, szeretem látni, ha teljesen kifáradnak egy-egy edzés végére – válaszolta a német.

Forrás: csakfoci.hu
HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-07-19 22:52:59' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'