Megvan kik lehetnek a Fradi BL ellenfelei

2016. április 05. 09:51:05  nyomtatási kép
Nem kiemeltként várhatja a Bajnokok Ligája 2016/2017-es szezonja 2. selejtezőkörének sorsolását az NB I-ben frissen megkoronázott Ferencváros – derül ki az UEFA-koefficiensek, illetve a már biztos és a lehetséges európai aranyérmesek listájáról. A csakfoci.hu azt nézte meg, kik jöhetnek majd szembe elsőként az FTC-nek a nemzetközi porondon, és kiderült, hogy többségében erős riválisok várnak a magyar aranyérmesre, köztük olyan csapatokkal, mint az itthon már jól ismert BATE vagy Rosenborg.

A Ferencváros meglehetősen alacsony, 3.475-ös koefficienssel (az elmúlt öt év nemzetközi szereplése alapján számolják az UEFA-együtthatót) a 322. az európai szövetség klublistáján. A magyar bajnok csak akkor lehetne (lehetett volna) kiemelt a BL 2016/2017-es szezonjának második selejtezőkörében, ha 17, nála alacsonyabban rangsorolt gárda lenne ott rajta kívül. Márpedig a lehetséges ellenfelek, és a felsorolt nemzetek bajnokjelöltjei és esélyesei közül azonban szinte csak olyan csapatokat találunk, akik az FTC-nél magasabb pozícióban állnak a ranglétrán.

Kivételt egyelőre három, már biztosan második selejtezőkörös gárda (Dundalk, Liepaja, SJK) jelent, valamint az első fordulóból papíron érkező Flora Tallinn vagy B36 Tórshavn is ilyen ellenfél lehetne, de utóbbiak esetleges kiejtői között lehetnek olyan csapatok (a nagy eséllyel máltai bajnok Valletta FC, vagy a Walesben aranyesélyes The New Saints), akik onnan érkezve is a Fradi elé kerülnének a kiemelési listán.

Ráadásul, ha az első körben az említett klubokat valamelyik alacsonyabban jegyzett gárda (lásd az andorrai, san marinói vagy gibraltári aranyérmest) búcsúztatja, ők is magukkal hozhatnák a magasabb koefficienst.

A további lehetséges riválisok közül 12 csapat már most biztosan az FTC-nél magasabban rangsorolt: BATE, Norrköping, Rosenborg, Asztana, Hafnarfjördur, Zalgiris, valamint a leendő osztrák, horvát, ciprusi, lengyel, izraeli és dán bajnok.

Hozzájuk pedig olyan csapatok érkeznek még (például a Szerbiában a toronymagas esélyes, az alapszakaszban 30 ponttal vezető Crvena Zvezda, a Bulgáriában kiemelkedő Ludogorec, a Skóciában már majdnem révbe ért Celtic, vagy a papíron még esélyes Aberdeen, a szlovák Trenčín vagy Slovan, vagy akár a szlovén Olimpija Ljubljana, illetve a Maribor), akik mind erősebb együtthatóval rendelkeznek, azaz legalább a 17 olyan várható rivális máris megvan, aki megelőzi az FTC-t a koefficiens, így a kiemelés kérdésében is.

Így elmondható, hogy a magyar bajnokcsapat nem kiemeltként kezdi meg szereplését a Bajnokok Ligája 2. selejtezőkörében, július 12-én vagy 13-án. (Fotó: fradi.hu)

A BL-SELEJTEZŐBEN INDULÓ CSAPATOK:

1. selejtezőkör:
Flora Tallinn (észt)
B36 Tórshavn (feröeri)

Rajtuk kívül: Málta, Wales, Örményország, Andorra, San Marino és Gibraltár bajnoka


2. selejtezőkör:
FERENCVÁROS (magyar)
BATE Boriszov (fehérorosz)
IFK Norrköping (svéd)
Rosenborg (norvég)
FK Asztana (kazah)
Zalgiris Vilnius (litván)
FH Hafnarfjördur (izlandi)
Dundalk (ír)
Liepaja (lett)
SJK (finn)

Akik még ebben a körben szállnak be: Ausztria, Horvátország, Ciprus, Lengyelország, Izrael, Dánia, Skócia, Bulgária, Szerbia, Szlovénia, Azerbajdzsán, Szlovákia, Moldova, Grúzia, Bosznia, Macedónia, Montenegró, Albánia, Luxemburg és Észak-Írország bajnokcsapata + 4 klub az első körből

Forrás: csakfoci.hu

HETI TOPVIDEÓK
  HETI TOPHÍREK
   sortav
   sortav
   Hibás adatbáziskapcsolat.
   A hibás sor: select id,video_nev,video_kat,utolso,megnezve from video where oldalid='1' and felvive<'2019-07-19 22:49:36' order by felvive desc limit 0,30
   A hibaüzenet:Unknown column 'video_kat' in 'field list'