Az Over/Under fogadások előnyei és hátrányai

Miközben vadásznak, a sportfogadók mindenféle módszerekkel és sémákkal állnak elő a sikeres fogadásokhoz. Sokan közülük az Over/Under fogadásokat használják, amikor a gólokról van szó. Van ennek értelme? Derítsük ki együtt! Szögletek száma, a mérkőzés első gólja, sárga lapok száma, gólszerző, helyes gól - a focira történő fogadási lehetőségek száma eléggé kimerítő, és minden fogadó gond nélkül találhat magának valót. Az olyan pontosztásos fogadások, mint az 1X2 és az Over/Under a legnépszerűbb fogadási típusok. Mai útmutatónkban az Over/Under fogadásokról fogunk bővebben beszélni.

Az Over/Under fogadások közel 50%-os nyerési esélyt biztosítanak

Az egyik legnagyobb előnye az Over/Under fogadásoknak a működésük. Nincs döntetlen opció, vagy nyersz, vagy veszítesz (ilyen esetekre van pénzvisszafizetési lehetőség, ami nem jelent veszteséget). Így 50%-os nyerési esélyünk van az ilyen típusú fogadások használata esetén, ami lényegesen magasabb, mint a hagyományos 1X2-es fogadásoknál. Mindkét csapat játéka a javadra válhat.

Amikor egy adott csapat győzelmére fogadunk, vagy például a Mindkét csapat gólt szerez opcióra, akkor egy bizonyos eseménysorozatra kell támaszkodnunk, ahol vagy az egyik, vagy mindkét csapat szerepeltetésére van szükségünk. Az Over/Under fogadások esetében "mindkét csapat a te javadra dolgozik"!

Ha például az Over 2.5 gól fogadás szerepel a szelvényeden, akkor nem számít, hogy ki lövi azokat a gólokat, egyszerűen csak meg kell, hogy történjenek! Még azt is mondhatjuk, hogy a nyerési esélyeink egy kicsit megnőnek.

Az "over" fogadás nem rossz

Mondjuk, sokan, akik rendszeresen fogadnak, többé-kevésbé az adrenalin és az érzelmek miatt teszik ezt, amit a fogadás segít felszabadítani. Ráadásul a sportfogadók túlnyomó többsége vagy élő közvetítést néz, bármilyen eseményre is fogadjon, vagy legrosszabb esetben beállítja az értesítéseket valamelyik népszerű mobilalkalmazásban.

Ennek eredményeképpen mindannyian őrülten rohangálnak, hogy megnézzék, ki lőtte a gólt, amikor felugrik az értesítés. Nincs ilyen problémád, ha Over/Under típusú fogadó vagy. A fent említett fogadási típusunk esetében minden egyes gólértesítés közelebb visz minket a nyereményünkhöz, és nincs miért aggódnunk. Azokban a helyzetekben, amikor az Under opciót választjuk, a csend valójában a siker jele lesz!

A sportágak kiszámíthatósága

Sportfogadás

Az Over/Under fogadások segítségével könnyedén lezárhatjuk a fogadási szelvényünket, és élvezhetjük a pontszámot. Ez a fogadási típus elég gyakran lehetővé teszi, hogy még a végső sípszó előtt lezárd a szelvényed. Néha például néhány perc is elég, amikor Over 2,5 gól felett fogadást kötsz. Csak arra van szükséged, hogy a labda legalább háromszor a hálóba találjon, és máris kezdheted az új szelvény létrehozását.

Valami hasonlót tapasztalhatunk az Under fogadásoknál is, a különbség csak annyi, hogy itt néhány perc elég ahhoz, hogy a szelvény a kukában találja magát. Az Under nagy hátránya, hogy ahhoz, hogy 100%-os biztonságban legyél, a meccs legvégéig kell várnod. Láttunk már elég olyan esetet, amikor a meccs utolsó másodperceiben született gól, és ezzel eltűnt egy nyerő szelvény.

Emellett a tapasztaltabb sportfogadók, akiknek több online bukmékeri oldalon is van számlájuk, néhány perc után könnyedén leadhatnak egy Over fogadást, és élvezhetik a nyereményüket, függetlenül attól, hogy mi történik tovább a mérkőzésen. Elég, ha egy-két gólt látnak a mérkőzés elején. Közben jó lenne egy másik online bukmékernél egy ellenfogadást kötni, és csak pihenni.

A mérkőzés 0:0-nál kezdődik

A fogadók egy meglehetősen nagy tömege az Under fogadásokat részesíti előnyben. Az egyik fő érvük az, hogy a fogadás már a megkötése pillanatában nyerő. Csak az a fontos, hogy közben ne menjenek rosszul a dolgok. Akármit is mondasz, ennek az állításnak rengeteg értelme van. Ha 3,5 alatt fogadást kötünk, ahhoz, hogy a cédulánk veszítsen, valakinek négyszer kell betalálnia. Elég egyértelmű, hogy a futballban manapság egyre ritkábbak a magas pontszámok (a szoros menetrend és a játékosok hatalmas terhelése miatt). Általában könnyebb védekezni, mint támadni és gólt szerezni.

A futball a győzelemről szól, nem a show-ról!

A világ legtöbb tisztességes bajnokságában az edzőket és a játékosokat az eredményjelzőn szereplő számok alapján ítélik meg, nem pedig az alapján, hogy a szurkolók mennyire érezték jól magukat a lelátón. Ha száz edzőt megkérnénk, hogy válasszon egy kis 1:0-s győzelem vagy egy történelmi 4:3-as győzelem között, higgye el nekünk, valószínűleg több mint kilencven esetben habozás nélkül az első lehetőséget választanák.

A klasszikus párosítások meglehetősen biztos „alatt” (under) fogadást jelentenek! Milyen mérkőzésekre fogadnak gyakrabban a sportfogadók világszerte? Legnagyobb meglepetésünkre ezek a statisztikák az évek során változatlanok maradtak! Az olyan ikonikus mérkőzések, mint a Real: Barcelona, Juventus: Milan, és még sorolhatnánk.

Két topcsapat, akik nagyon hasonló szinten játszanak, csap össze egymással. Az ilyen mérkőzések önmagukért beszélnek. A léc, az ilyen összecsapásokban az egekbe szökik, ami rengeteg nyomást gyakorol a játékosokra, akik megpróbálják kitalálni, hogyan ne veszítsenek, mielőtt az ellenfél kapuja előtt keresnének lehetőséget. "Nem kell sok ahhoz, hogy a glória hurokká váljon"! Ez a mondás pontosan leírja azt a helyzetet, ami a szurkolók és a sportfogadók körében zajlik, akik kétségbeesetten várják a gólok tömkelegét az ilyen mérkőzéseken, és nem hisszük, hogy ez a tendencia bármikor is megváltozna a következő szezonokban.

A VAR-rendszer máris rengeteg fogadási szelvényt tett tönkre

Nem akarunk vitát indítani a videós ellenőrző rendszer használatáról. A VAR-nak ugyanannyi követője van, mint ahányan ellenzik, és mindenkinek megvan a maga igaza. Másrészt a VAR-nak köszönhetően több a törölt, mint a kapott gól. A játékvezetők nem hagyják ki a lehetőséget, hogy a túlzott pontossággal vagy észbontó döntésekkel megváltoztassák a játék egyensúlyát, aminek következtében több gólt törölnek, még akkor is, ha a videóellenőrzések mást mutatnak.

Összegezve

Az Over/Under fogadás legalább kis mértékben kiszámíthatóbb eredményeket jelent a fogadásban, így biztos lehetsz benne, hogy valamelyik szelvényed nyer. Persze itt is meg kell jegyeznünk, hogy a sportfogadás, mint olyan, nem pénzszerzési lehetőség, hanem szórakozás. Így elsősorban ezt tartsd szem előtt ha fogadsz. Azonban ha szeretnél egy kicsit biztosabbra menni, akkor az Over/Under fogadás az egyik legjobb mód erre.