Hogyan tudhatom, hogy egy bukméker jó odds-okat ajánl?

Mi a sportfogadás várható értéke?

A sportfogadásban a várható érték a legegyszerűbben a fogadó és a sportfogadó várakozásai közötti valószínűségi különbséget méri.

Hogyan számolom ki a várható értéket?

Ha minden fogadó csak pozitív várható értékű fogadásoka kötne, a sportfogadók tönkremenne. Sajnos a fogadóknak nincs biztos módja annak, hogy pontosan tudják, mely fogadásoknak van pozitív várható értéke. Egyesek bíznak a saját algoritmusaikban, mások a sérüléssel kapcsolatos híreket figyelik, és vannak, akik legalább félig-meddig megbízható érzékkel rendelkeznek a piac iránt, és többnyire tudják, mikor van itt az ideje, hogy "alacsonyan vásároljanak", így meg tudják verni a záróvonalat.

Ez nem jelenti azt, hogy a várható értéke keresése hiábavaló. Nincs csodafegyver a sportfogadás legyőzésére, de a fogadók minden rendelkezésükre álló mérőszámot figyelembe vehetnek (és figyelembe is kell venniük); a múltbeli teljesítményt, a közelmúltbeli teljesítményt, a sérüléseket, az időjárást, a trendeket és így tovább, amikor a fogadási lehetőségeket mérlegelik a kijelölt esélyekkel szemben.

Tippek a pozitív várható értékű sportfogadáshoz

A sportfogadás nagy része a csapatválasztás izgalmából fakad, legyen szó megérzésről, mezszínről, horoszkópról vagy bármi másról, ami arra késztet valakit, hogy pénzt tegyen fel egy olyan jövőbeli eseményre, amelyet nem tud befolyásolni. Bármilyen babonával, véletlenszerű eseménnyel vagy véletlenszerű tendenciával indokoljuk is a fogadást, ez nem nyerő formula. Ha egy fogadó hosszú távon némi pénzt akar keresni, vagy legalább nullszaldóra kijönni, akkor a várható értéket boncolgatva kell a folyamat részévé tennie. Íme még néhány tipp, amely segít ebben:

Ne fogadj a kedvenc csapatodra

Sok fogadó élvezi azt az extra izgalmat, amit a kedvenc csapata versenyeire feltett pénz jelent. Nem így a várható értékre fogadók. Ha a szíveddel fogadsz, nem veszed figyelembe a várható értéket. Amikor fogadást kötsz kedvenc csapatodnak azt a csapatot kell választanod, amelyik a legjobb értéket adja aznap.

Pénzt keresni a fogadással

Ne fogadj a tömegek kedvenc csapatára

Ahogyan egy fogadónak sem szabad figyelembe vennie az érzelmi kötődését, amikor egy fogadást fontolgat, úgy nem szabad bevennie a nagyközönség kedvenc csapatait sem. Az olyan NFL-csapatok, mint a Dallas Cowboys és a Pittsburgh Steelers, az MLB-ben a New York Yankees és az L.A. Dodgers, valamint az NBA-ben a Boston Celtics és az L.A. Lakersmind túl nagy figyelmet kaptak a médiától és általában a sportrajongóktól.

Mint fentebb említettük, a legtöbb fogadó csak pénzt akar szerezni csapata győzelmén, még akkor is, ha ez nem az okos, hosszú távú, pénzkereső játék. Ahelyett, hogy a tömeget követnék, a várható érték alapján fogadóknak azt kellene mérlegelniük, hogy egy népszerű csapat jó értéket képvisel-e. Általában ezeknek a csapatoknak a kiemelkedő kezelése arra kényszeríti a fogadóirodákat, hogy az ellenfelek felé árnyalják a vonalakat, ami potenciális várható érték lehetőséget teremt arra, hogy a magasan jegyzett csapatokat elhalványítsák.

Ne fogadj mindenki kedvenc ligájára

Ez a kontrarianizmus nemcsak a csapatokra, hanem magukra a sportágakra és a ligákra is vonatkozik. A WNBA az NFL forgalmának töredékét kapja, de ez azt jelenti, hogy a bukmékerek figyelmének töredékét kapja. Ez nem jelenti azt, hogy nincs idejük erős oddszokat felállítani, de általában olyan réspiacok, mint a női kosárlabda, a PGA golffogadásés az egyetemi futball jobbakat ajánlhatnak. Természetesen nem akarnak pénzt veszíteni egy kevésbé népszerű eseményen, de ez közel sem olyan kritikus a profit szempontjából. Gyakori a sportfogadásnál, hogy mindenki az egyik csapatra koncentrál, a legjobb értéket azonban a háttérbe szorult, kisebb csapat vagy sportág kínálhatja (és általában az is), amelyet senki más nem néz.

Vigyázz a hazai kedvencekkel

A legtöbb sportfogadó nagy, multinacionális konglomerátumok tulajdonában van, amelyek az oddszokat meglehetősen konzisztensen tartják a piacok között, de az értéket képviselő fogadóknak érdemes figyelembe venniük a helyi sportfogadó hazai csapatait, amikor fogadást fontolgatnak, különösen, ha értéket látnak az ellenfeleknél.

A legjobb fogadás általában a nem fogadás

Bár a fogadóknak mérlegelniük kell mind a favoritok, mind az alsóbb kategóriába sorolt csapatok értékét, a legtöbbször egyik sem éri meg a fogadást. Ismét a sportfogadóknak nagy előnyük van. Rendkívül nehéz megtalálni az értékkülönbségeket a. Kiterjedt kutatás, felkészülés és tudás kell ahhoz, hogy ne csak értéket rendeljünk egy csapathoz, hanem aztán megtaláljuk a sportfogadói vonalak kevés gyenge pontjainak egyikét.

Egy NFL vasárnapon sok fogadó a nap minden mérkőzésén szerencsét próbál. Egy várható értékkel számoló fogadó csak azokra fogad, amelyekről úgy gondolja, hogy értéket képviselnek. Ez objektíve kevésbé "szórakoztató", mint abban reménykedni, hogy eltalál egy 16-os parlay-t, de sokkal kisebb valószínűséggel hoz pénzt, mint néhány kiválasztott, értéket szem előtt tartva elhelyezett fogadás.

Figyelembe kell vennem az EV-t a sportfogadásaimnál?

Csak akkor, ha hosszú távon (esélyt) akarsz a nullszaldóra. A sportfogadónak minden elképzelhető előnye megvan. A legjobb (és minden szempontból az egyetlen) módja az ellensúlyozásnak, ha megpróbálsz értékes fogadásokat találni.