Tanácsok szögletre és sárgalapra fogadáshoz

A sikeres fogadáshoz jó kutatásra és megfontolt döntéshozatalra van szükség. Azzal, hogy időt szánnak a kulcsfontosságú piacok tendenciáinak felismerésére, a fogadók javíthatják esélyeiket a hosszú távú pozitív hozam elérésére. Van néhány olyan terület, ahol az adatelemzés könnyen alkalmazható, például a szöglet, a lapok és a gólok. Mindhárom fontos eleme minden futballmérkőzésnek, és rengeteg statisztika áll rendelkezésre, hogy segítsen a fogadóknak elsajátítani ezeket a területeket.

Szögletfogadás

Foci sarkok

A szögletfogadás alapelve az, hogy megjósoljuk , hány szöglet fog születni egy mérkőzésen. A fogadók ezután választhatnak, hogy a bukmékerek által meghatározott referenciaérték felett vagy alatt fogadnak. Ahhoz, hogy pontosan megjósolhassuk ezeket az eredményeket, mindkét csapat korábbi mérkőzéseinek adatait elemezhetjük.

Jó mintát kell használni (az elmúlt hat vagy több mérkőzés), hogy világos képet kapjunk az egyes csapatok tendenciáiról.

Over/Under szögletek

Annak érdekében, hogy a fogadók a szögletekre fogadhassanak, a bukmékerek különböző viszonyítási pontokat állítanak fel.

Például az Over/Under 10,5 szöglet népszerű piac. Példa az "A csapat" és a "B csapat" közötti labdarúgó-mérkőzésre: A kutatások azt mutatják, hogy az "A" csapat hazai mérkőzéseinek 66%-a 10,5 szögletnél többel végződött, és a "B" csapat idegenbeli mérkőzéseinek 75%-a szintén ilyen eredményt hozott. Ezért nagy a valószínűsége annak, hogy ez az eredmény bekövetkezik ezen a mérkőzésen. Tehát, ha az oddsok fair értéket képviselnek, vagy annál jobbat, a fogadó a 10,5 szöglet felettit fogja fogadni ezen a mérkőzésen.

A kínált oddsok a választott viszonyítási alaptól függnek. A bukméker kiszámítja a saját valószínűségét az egyes kimenetelekre, és ennek megfelelően határozza meg az árat.

Figyelembe veendő változó tényezők

Amikor a szöglet adatokat nézzük, külön kell választani az egyes csapatok hazai és idegenbeli formáját, mivel a statisztikák nagyon eltérőek lehetnek. Azt is figyelembe kell vennie, hogy a csapatok hogyan nyerik a szögleteket, és hogy a kulcsjátékosok (általában bizonyos szélső vagy hátvédek) sérültek vagy eltiltottak-e. Mindezek a változó tényezők befolyásolhatják az oddsokat, és végső soron meghatározhatják, hogy a fogadás jó értéket képvisel-e vagy sem. A valószínűség kiszámításának megértése és az érték felismerése a sikeres fogadás kulcsa.

Olyan mérkőzéseket kell keresnünk, ahol mindkét csapat egyértelmű hazai és idegenbeli mintázatot mutat, amely összeegyeztethető egy adott fogadással. Például: két olyan csapat, amelynek hazai és idegenbeli mérkőzésein magas/alacsony a szögletek száma. Más szögletpiacok közé tartozik a szöglet-szórásra való fogadás, ahol a referenciaérték feletti vagy alatti pontokkal kereskednek, valamint az első szögletre és az utolsó szögletre való fogadás, amelyek eléggé maguktól értetődőek.

Kártya fogadások

Lehetőség van arra is fogadni, hogy egy mérkőzésen hány sárga vagy piros lapot osztanak ki. A fogadók fogadhatnak arra, hogy melyik csapat kapja az első kiállítást, vagy hogy egyáltalán lesz-e kiállítás. Arra is lehet fogadni, hogy melyik játékos kapja meg először a figyelmeztetést, vagy hogy hány figyelmeztetés lesz a mérkőzésen. Itt is kulcsfontosságú az adatok kutatása. Például arra fogadni, hogy ki lesz az első játékos, akit lekönyvelnek, nehéznek tűnhet, de ha egy nagy meccsre kerül sor, amelyen egy közismerten forrófejű játékos is szerepel, akkor kínálkozhat fogadási lehetőség.

A sportfogadók arra is fogadhatnak, hogy egy játékost elküldenek, vagy egy bizonyos csapatra, hogy egy játékosát elküldik. A hírnév, a korábbi rekordok és az érintett csapatok ismét nagy szerepet játszhatnak abban, hogy melyik piacot érdemes felfedezni. Érdemes tehát nem csak kimenetelre, de akár a különböző részletekre is fogadásokat kötni. Természetesen minden igényel némi kutatást, de ha komolyan gondoljuk a sportfogadást, akkor érdemes időt szánni rá.